У општини Илиџа проглашено стање природне несреће

Срна
У општини Илиџа проглашено стање природне несреће

ИЛИЏА- У општини Илиџа данас је проглашено стање природне несреће од поплава у мјесним заједницама Доњи Которац, Бутмир, Отес, Осјек, Блажуј и Вреоце.

Одлуком коју је, на приједлог Општинског штаба цивилне заштите, донио начелник Илиџе Нермин Музур, створене су претпоставке за предузимање свих неопходних мјера на санирању настале штете и пружања помоћи угроженом становништву.

Одлуком је одређено да се све општинске службе, јавна предузећа, установе, представници мјесних заједница, правни субјекти и друге институције ставе на располагање Општинском штабу цивилне заштите, као и све ресурсе који ће, према плановима заштите и спасавања људи и материјалних добара, бити кориштени на угроженом подручју.

На сједници Штаба цивилне заштите донесен је закључак да се, на основу препоруке Кантоналне управе цивилне заштите и Агенције за водно подручје ријеке Саве, а због најављених падавина и могућег погоршања на терену, настави са санацијом штете и превенцијом, наводи се у саопштењу општине Илиџа.

Биће вршена додатна анализа на терену да би, према потребама, била санирана корита свих водотокова, посебно Жељезнице и Босне, преноси "Дневни аваз".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана