У „окршају“ Невесињаца и Гачана побиједила хуманост

Милош Васиљевић
Foto: Милош Васиљевић

НЕВЕСИЊЕ - Много више од обичне утакмице био је синоћњи меч у СД “Невесињка”, гдје су се састали и Клуб малог фудбала Невесиње и КМФ Метохија из Гацка којем је ово био први званични меч, а побиједила је хуманост и потреба да се помогне другима у времену надолазећих празника.

Овај догађај организовали су Клуб малог фудбала Невесиње и Црквена општине Невесиње, a спортски пријатељи из Гацка и Невесиња играли су за Фондацију „Свети Вукашин”.

Водећи се ријечима блаженопочившег Патријарха Павла „Будимо људи” ова фондација већ 12 година дјелује на подручју Епархије захумско-херцеговачке и приморске повезујући хуманитарне, човјекољубиве и здравствене институције.

И вечерас су били у служби социјално угрожених породица из Невесиња и читаве Херцеговине. Подршку хуманитарној акцији, осим гледалаца, пружили су и општине Невесиње и Гацко, јавна предузећа и људи добре воље.

Захвалност свим учесницима хуманитарне приредбе исказао је свештеник Славко Лаловић, поручивши да је највећа вриједност ове акције спремност људи да помогну социјално угрожене породице и своје ближње. Лаловић је предсједницима футсал клубова Невесиње и Метохија Вељу Радовановићу и Синиши Шуковићу уручио иконе Светог Вукашина, а сви играчи и други учесници хуманитарне утакмице добили су Житије Светог Вукашина.

Актери спортског дијела хуманитарне приредбе КМФ Невесиње  КМФ Метохија приказали су лијепу футсал представу. Иако је резултат био у другом плану ривали су показали доста борбености и труда. У спортске биљежнице ће остати уписано да је прва утакмица гатачког клуба завршена резултатом 6:6.

У музичком дијелу вечери наступила је Етно група „Свети Димитрије”.

Добар је ово примјер да комшије и спортисти пропагирају ове вриједности, на “петопарацу” је било без побједника, но ипак добро испуњена спортска дворана у том херцеговачком градићу доказ је да хуманост и солидарност побиједила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана