У Невесињу пронађено 45 стабљика индијске конопље

ГС
У Невесињу пронађено 45 стабљика индијске конопље

45 стабљика марихуане висине до метар и по расло је у кршу села Ћесим двадесетак километара од Невесиња.

Незванично се сазнаје да је индијску конопљу садио Невесињац Новица Килибарда. Након постављене засједе ово лице је ухапшено, а онда је урађен и претрес.

“Којом приликом је пронађена и одузета одређена количина оружја. Једна аутоматска пушка М70, три војничке пушке М48, седам бомби, 570 метака разног калибра и један метак са пуњењем”, рекао је Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње.

Невесињац је имао и више од 300 комада сјеменки индијске конопље, прецизну вагу и 130г марихуане. Полиција је све ово изузела а даље ће одлучивати требињско Тужилаштво.

Плантажа марихуане у Херцеговини није велико изненађење. Само у задњих 12 мјесеци на подручју Источне Херцеговине полицијски службеници ПУ Требиње пронашли су шест засада марихуане.

Полиција на југу осим дроге има посла и са оружјем. Спроведена је акцију „Калибар” а у кући Билећанина  Б.Будалића имали шта наћи.

“Четири пушке, један митраљез, један пиштољ, 1760 метака, четири намотаја спорогорућег штапина, један детонирајући штапин , електричне капсуле као и осам припремљених капсула али и 36 капсула М8”, рекао је Лакета.

И у овом случају Тужилаштво је на потезу. Билећанину се на терет ставља КД Недозвољена производња и промет оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана