У Музеју Семберије отворена пета “Путологија”

Срна
У Музеју Семберије отворена пета “Путологија”

БИЈЕЉИНА - У Музеју Семберије вечерас је, након једногодишње паузе, отворена пета “Путологија” - серија путописних приповиједања на којима ће публика имати прилику да чује искуства свјетских путника који су имали храбрости или среће да се са далеким народима и цивилизацијама упознају на несвакидашње начине.

“Путологију” је отворио Слободан Благовчанин из Бијељине који је рекао да је позван вечерас као говорник јер је у претходних десетак година имао прилику да пропутује готово цијелу Европу, али и Аустралију и Сјеверну Америку.

“Интересантно је да грађани Бијељине имају прилику да чују о овим путовањима која су била различита усавршавања за младе, а била су бесплатна или уз неке минималне накнаде”, рекао је Благовчанин новинарима.

Он је додао да је на тим путовањима имао прилику да види како млади живе у тим државама, те је могао да то упореди са животом омладине на овим просторима.

Благовчанин каже да су му путовања добродошла и за његов данашњи каријерни ангажман, те да кроз различита усавршавања долази до неформалних едукација.

Он на основу личног искуства истиче да за путовања није пресудан новац, већ на првом мјесту жеља и воља.

“Успијевао сам да са 200 евра боравим 10 дана у Холандији, а слично је било и у Мадриду”, каже Благовчанин.

“Путологија”, коју организује Удружење грађана “Синергија плус”, наставља се сваке сриједе током октобра у Музеју Семберије у 18.30 часова када ће по један путописац са искуством, односно “путолог”, покушати да пренесе своја искуства и запажања са путовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана