У Модричи потписани уговори са 57 нових стипендиста

Срна
У Модричи потписани уговори са 57 нових стипендиста

МОДРИЧА - У Модричи су данас потписани уговори о стипендирању још 57 студената у академској 2019/2020. години, а из локалног буџета за стипендирање ће укупно бити издвојено 200.000 КМ.

Начелник општине Младен Крекић рекао је да ће Модрича у овој академској години стипендирати укупно 159 студената.

"Општина је до сада, са нових 57 стипендиста, подржала школовање укупно 1.334 студента са простора ове локалне заједнице", навео је Крекић.

Он је истакао да се стипендирају редовни студенти друге и виших година студија, а од ове године право стипендирања од прве године имају дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида до четврте категорије, студенти из породица са четворо и више дјеце.

Стипендије се исплаћују у мјесечном износу од 100 КМ, с тим да се за 30 одсто увећава стипендија студентима који су у претходној години студија положили све испите и постигли успјех најмање осам, као и студентима дефицитарног занимања на простору Модриче.

Студент друге године софтверског инжењерства и информационих технологија на Техничком факултету у Новом Саду Драгана Филиповић рекла је да стипендијама општина награђује добре студенте и мотивише их да марљивије раде и редовно извршавају обавеза на факултетима.

Стипендиста друге године Медицинског факутета у Бањалуци Немања Марјановић рекао је да је стипендија подршка и породицама студената у вријеме школовања које дуго траје и много кошта.

Студент друге године Богословског факултета у Беобраду Стефан Пајић захвалио је за стипендију која је драгоцјена, истакавши да је општина препознала труд студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана