У Источном Сарајеву отворни “Дани тикве”

Срна
У Источном Сарајеву отворни “Дани тикве”

Источно Сарајево - Дефилеом дјеце предшколског узраста и првачића, обучених у костиме јесењих боја украшене плодовима, у Источном Сарајеву данас је отворена манифестација “Дани тикве – Сајам хране, пића, пољопривреде и предузетништва”.

Након дефилеа од парка “Гаврила Принципа” до Тржног центра “Бинго”, ученици ниже и средње музичке школе и основне школе “Свети Сава” показали су умијеће у свирању, глуми и рецитовању.

Изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина постављена је на платоу испред Тржног центра “Бинго”, гдје је уприличена и дегустација јела од тикве.

За продајну изложбу пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина пријавило се 50 излагача из цијеле БиХ.

У оквиру манифестације биће изабрани најтежи, најдужи, најмањи и најљепши плод тикве, проглашени побједници у категоријама најљепшег дворишта и балкона, као и побједници у такмичењу у брзом и прецизном плетењу шареног приглавка.

“Дане тикве” шести пут организује Удружење грађана “Пробуди се” из Источног Сарајева.

Предсједник Удружења Роксанда Мичић рекла је да је тиква једна од најздравијих намирница у људској исхрани и да одлично успијева на нашим просторима.

Мичићева је истакла да је примарни циљ промоција производње хране и пића, пољопривреде и предузетништва.

У музичком програму наступила су четири културноумјетничка друштва и двије пјевачке групе, те трио “Корде пер куоро” /Цорде пер Цуоро/, а за посјетиоце организована је и забава под називом “Киштра парти” и промоција занатског пива.

Овој манифестацији присустовали су и представници локалних власти, међународне заједнице и гости из Србије.

Сутра ће од 10.00 до 16.00 часова бити организован пијачни дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана