У Хан Пијеску отворена изложба фотографија "Јавор планином"

Срна
Foto: Срна

ХАН ПИЈЕСАК - Изложба под називом "Јавор планином" са фотографијама које промовишу ову планину код Хан Пијеска, отворена је до 15. јануара у Дому културе у Хан Пијеску.

Изложбу, која се састоји од 112 фотографија 12 аутора, у галерији Дома културе отворио је синоћ начелник општине Слободан Ђурић. Татјана Јањић, директор Центра за омладину и спорт "Поглед", који је организатор изложбе, рекла је Срни да је ова установа почетком октобра упутила јавни позив свим заљубљеницима у фотографију да својим учешћем на овој изложби помогну њихову идеју.

"Идеја нам је била да кроз фотографију забиљежимо и сачувамо од заборава љепоте нашег краја, наше улице, села, архитектуру, обичаје, занате и лица, те да кроз фотографију направимо неку врсту личне карте Јавор планине", истакла је Јањићева. Она је додала да су организатори имали тежак задатак да од 160 пристиглих, за изложбу одаберу 112 фотографија 12 аутора. Јањићева је нагласила да у Центру "Поглед" намјеравају да ова прва изложба постане традиционална пред божићне празнике и буде својеврсна промоција њиховог краја.

Према њеним ријечима, од изложених фотографија правиће албуме које ће љубитељи фотографије моћи да поруче и купе у Центру "Поглед", а од сакупљених прихода, на Хан Пијеску биће израђене кућице-хранилице за птице, првенствено за врапце, којих је све мање и у овом крају. Изложба "Јавор планином" биће отворена до 15. јануара 2022. године, сваког радног дана од 10.00 до 17.00 часова. У музичком дијелу програма на отварању изложбе учестовале су професор соло пјевања Ивана Церовић и професор гитаре Татјана Попић из Источног Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана