У Доњој Градини обиљежен дан побједе над агресијом

Срна
У Доњој Градини обиљежен дан побједе над агресијом

Козарска Дубица - У Доњој Градини код Козарске Дубице данас је обиљежен дан побједе над агресијом Хрватске војске у септембру 1995. године.

Тим поводом је код "Тополе ужаса" положено цвијеће и упаљене су свијеће на спомен-обиљежју на мјесту погибије Зорана Булића, припадника полиције који је као и десетине других Дубичана изгубио живот у одбрани Козарске Дубице.

Цвијеће су положили чланови породице Булић, родбина, пријатељи, ратни другови - представници Полицијске станице, делегације општине Козарска Дубица, општинске Борачке организације и општинске организације СНСД-а.

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро изјавио је да Дубичани свијетла образа могу рећи да су одбранили Републику Српску, исто као и становници Новог Града и Костајнице.

"Септембарски дани 1995. године у нашој историји остаће забиљежени као дани јунаштва, јер смо агресору показали да се не заузима лако ни стопа наше територије", нагласио је Злојутро.

Он је додао да је Козарска Дубица данас слободан и отворен град, чији становници настоје да задрже добре односе са Хрватском, а да сталним подсјећањем на догађаје из септембра 1995.године не желе да се заборави ко је тада био агресор, а ко бранио своја огњишта.

У Доњој Градини 19. септембра 1995. године заустављена је регуларна војска Хрватске, као и дан прије дуж цијеле линије одбране на ријеци Уни у градском дијелу Козарске Дубице, када су борци Војске Републике Српске и становници бранили и одбранили свој град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана