У Дому ученика у Бијељини смјештај за обољеле са благим симптомима

Г.С.
У Дому ученика у Бијељини смјештај за обољеле са благим симптомима

БИЈЕЉИНА - Током обиласка карантина за обољеле од вируса корона у Дому ученика у Бијељини, који ће данас бити стављен у фунцију, градоначелник Мићо Мићић оцијенио је да објекат испуњава све неопходне услове за ову намјену.

"Објекат има сву логистику потребну за карантин, могућност да се спрема храна и добре хигијенске услове", рекао је Мићић.

Капацитет Ђачког дома је 188 кревета, а ако буде потребе за додатни смјештај обољелих у Бијељини обезбиједиће се услови у спортској сали Пољопривредне и медицинске школе, саопштено је из Градске управе.

"У просторије дома данас ће бити смјештене четири особе из Бијељине које су позитивне на вирус корона, а кућни карантин за обољеле ће бити укинут", рекао је Мићић.

Он је додао да ће каратин при Болници "Свети врачеви", капацитета 80 кревета, бити коришћен за евентуалне теже случајеве, односно за оне пацијенте којима је неопходна свакодневна медицинска помоћ.

Директор Дома здравља у Бијељини Душко Миловановић оцијенио је услове у Дому ученика као изванредне.

"У карантину ће бити смјештене особе позитивне на вирус корона, али које немају симптоме или имају благу клиничку слику болести, а у току је обука запослених који ће бити логистичка подршка смјештенима пацијентима", навео је Миловановић.

Мониторинг њиховог здравственог стања вршиће се непрестано и ако се процијени да је потребно особу због здравственог стања хоспитализовати, то ће бити извршено у договору са Болницом "Свети врачеви".

Миловановић је захвалио руководству Дома ученика које је извршило све неопходне припреме за карантин, у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Директор Дома ученика у Бијељини Владимир Вуловић рекао је да ће у овој установи настојати да пацијенти имају што боље услове и пожелио да се што прије опораве.

"Учинићемо све да људима боравак у карантину учинимо што подношљивијим, поред просторија дневног боравка и телевизијске сале, имаће доступан интернет", најавио је Вуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана