У Добоју промовисан часопис “Српски ратник”

Срна
У Добоју промовисан часопис “Српски ратник”

ДОБОЈ - У Добоју је вечерас промовисан часопис “Српски ратник”, интерно гласило ратних - војних инвалида и ветерана, као и цивилних жртава у ратовима од 1990. до 1999. године на територијама гдје живи српски народ.


Замјеник главног уредника Драгица Адамовић појаснила је да је часопис аполитичан и да се бави проблематиком борачких категорија с циљем да унаприједи положај ове категорије на начин да кроз ово гласило сви њихови проблеми дођу до изражаја, као и да их чују они који доносе законска рјешења.

Она је рекла да настављају традицију листа “Ратник” који је покренут у Кнежевини Србији 1879. године, те да указују на и на скривене догађаје из ратне прошлости Срба и њихова страдања.

“Часопис је основан 2020. године, штампа се у Инђији и до сада је објављено 19 бројева”, изјавила је Адамовићева и додала да редакција и сарадници раде волонтерски.

Она је позвала све заинтересоване који желе, а имају шта да кажу, да се придруже и буду гарант будућности часописа.

Директор добојског Центра за културу и образовање Лидија Жарић рекла је да се радо одазвала захтјеву да представи овај лист и његов садржај, чији је тим на себе преузео позитивну улогу да волонтерски помогне ову рањиву циљну групу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана