У Добоју отворен погон компаније "Еуро пак АНС"

срна
Foto: срна

ДОБОЈ- У Добоју је данас отворен погон компаније "Еуро пак АНС" за производњу стреч фолије, траке за паковање, те рециклажу секундарних сировина од пластике, а вредност инвестиције је 1.000.000 КМ.

Сувласник компаније Никола Околић најавио је запошљавање већег број радника с обзиром на то да је због специфичности производње потребно да се ради у три смјене, по 10 људи у једној смјени.

Он је навео да компанија тренутно има шест запослених, а погон располаже машином за производњу стреч фолије, те машинама за производњу ластре и за рециклажу.

Околић је навео да су једина производња ове врсте у БиХ, која се стриктно бави производњом од сировог материјала и тренутно имају остварену сарадњу са предузетницима са подручја БиХ, док се не стекну услови за извоз на инострана тржишта.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић каже да је ова компанија добар примјер и уједно порука младим људима да остану на овим просторима.

Отварању погона присуствовао је и помоћник министра за привредни развој Републике Српске Ивана Сандић Благојевић, која је најавила да ће ресорно министарство пружити адекватну подршку компанији с циљем припреме за нови инвестициони циклус.

Она каже да је због повољне саобраћајне инфраструктуре град Добој мјесто са великим потенцијалом.

Данашњој свечаности, осим представника локалне власти, присуствовали су и посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и Обрен Петровић, те помоћник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић. Власници компаније "Еуро пак АНС" су Славиша Моћић, Никола Околић, Срећко Станковић и Аднан Нуркановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана