У Дервенти потписани уговори о стипендирању студената и надарених ученика

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА- Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре о стипендирању са 64 нова студента и 20 надарених ученика средњих школа који први пут добијају градску стипендију.

Градска управа из ранијих година стипендира 105 и уз данашње уговоре укупан број стипендиста је 189 студената и средњошколаца.

Симић је рекао да је за стипендије у буџету града издвојено 200.000 КМ, те је пожелио стипендистима успјешно школовање и поручио да свог града неће да се постиде гдје год да оду.

"Ово је мала финансијска помоћ родитељима да лакше преброде све недаће, али је много већа сатисфакција што знају да ми бринемо од дјеци. Дервента је прилично искорачила јер слови за средину у којој нема незапослених иако је на Заводу за запошљавање 504, који су на евиденцији из неких других разлога. Ове младе овдје чека пуно радних мјеста", рекао је новинарима Симић.

Током десет мјесеци на текући рачун стипендиста бити уплаћивано по 120 КМ за студенте и 70 КМ за надарене ученике.

Први пут градску срипендију добила је судент прве године Медицинског факултета Катарина Гојковић, која је изразила захвалност.

"Желим да помажем људима и да их лијечим, као и да останем овдје и доприносим здравственом систему у нашој држави. Вјерујем да сваком студенту значи кад неко препозна његов рад и труд, а сваки џепарац током студирања је добродошао", рекла је Гојковићева.

Међу 20 надарених средњошколаца је шеснаестогодишњи Давид Миланковић, ученик другог разреда информатичке гимназије.

"Ово је моја прва стипендија и много ми значи за даље усавршавање, а своју будућност видим на неком техничком факултету, можда и машинству", рекао је Миланковић.

Осим уговора о стипендирању, градоначелник је дјевојкама уручио и по ружу у сусрет предстојећем Међународном дану жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана