У Булетићу код Теслића вандали оскрнавили друштвени дом

РТРС
У Булетићу код Теслића вандали оскрнавили друштвени дом

Теслић - Друштвени дом у Булетићу код Теслића који већ 17 година користе ловачке секције и мјештани за прославе и окупљања, непознати вандали су у потпуности девастирали. У објекту у којем прослављају и крсну славу села, уништене су и бројне иконе.

Непријатна слика дочекала је синоћ мјештане Булетића када су дошли у ловачки дом да се припреме за прославу рођендана. Примијетили су неколико полупаних прозора, а када су ушли унутра, имали су шта да виде. Све што се налазило у дому, у потпуности је девастирано. 

- Ево видите овдје ове отсике ципела. Сигурно су се ову да попели, и онда им је ова муниција испала и чекић, па су преко балкона провалили унутра, полупали врата, ушли и направили хаварију - каже Слободан Маријановић.

- Полупали су око 150 комплета посућа, есцајга, сав намјештај, ово је вандализам! Овај дом није био само за нас, него ко год је желио могао је да га користи - огорчен је предсједник ловачке секције Булетић Недељко Николић.

Ко је креатор овог вандалског чина мјештани не могу ни да претпоставе. Никоме се, кажу, нису замјерили, а ко год је желио да користи просторије дома, могао је то да уради без икакве накнаде. О свему су обавијестили и полицију која је одмах изашла на терен и обавила увиђај. 

- Увиђајем који су извршили полицијски службеници утврђено је да су непозната лица полупала стакла на прозорима и да су у унутрашњости објекта вршили преметачину и полупали посуђе и део инвентара. О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, који се изјаснио да се ради о кривичном делу оштећење туђе ствари - навела је портпаролка Полицијске управе Добој Љерка Станимировић.

У дому се задњи пут организовало дружење прошлог викенда и тада су све, кажу, очистили и оставили уредно. Инцидент се догодио у међувремену. За двадесетдвогодишњег Славена Маријановића ово је за сваку осуду. 

- Ја сам овдје од своје четврте године, помажем. Ово је страшно шта су урадили! Као да су ми у кућу провалили - каже Славен.

Ово није први пут да се нешто овако дешава. Сличних проблема имали су и мјештани сусједних села. Увјерени су да је објекат намјерно девастиран, имајући у виду да се налази у засеоку Игњића ријека, шест километара од главне саобраћајнице, и да се до њега може доћи само једним путем.

Објекат је изграђен прије 17 година средствима мјештана који ту прослављају и своју крсну славу. Потпуно је девасиран током ноћи, а уништене су и бројне иконе које су красиле објекат.

Полиција је обавила увиђај и истрага је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана