У Броду отворен вртић “Бели анђео” вриједан 104.000 КМ

Срна
У Броду отворен вртић “Бели анђео” вриједан 104.000 КМ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, начелник општине Брод Илија Јовичић и директор Јавне предшколске установе “Бели анђео” Маја Зечевић отворили су нови објекат овог вртића у насељу Скеле, у који је уложено 104.000 КМ.

Цвијановићева је изразила задовољство што је реализован пројекат важан за дјецу, родитеље, али и цијели Брод.

“Срећна сам да сам и као предсједник Владе, а касније као предсједник Републике могла да учествујем у многим пројектима у општини Брод, па тако и овом, али и многим другим као што је санација школа и саобраћајне инфраструктуре”, рекла је Цвијановићева новинарима у Броду.

Према њеним ријечима, Република Српска успијева да реализује много важних пројеката, али за то је потребна одговорна локална власт која може да делегира пројекте.

“Потребан нам је одговоран партнер на локалном нивоу који ће да укаже шта су основне потребе и којим редом треба да се раде одређени пројекти”, нагласила је Цвијановићева.

Она је захвалила начелнику Јовичићу и његовом тиму јер су, како је навела, знали да се изборе за важне пројекте и да раде на добробит својих грађана.

“Ово је заједнички подухват, један од многобројних које смо у претходном периоду реализовали и један од многих које ћемо тек да радимо. Наша намјера је да уђемо у све мјесне заједнице, да урадимо по бар један важан пројекат”, поручила је Цвијановићева.

Начелник општине Брод Илија Јовичић је нагласио да је у објекат уложено 104 милиона КМ.

“Само уређење коштало је 63.000 КМ, од чега је Влада учествовала са 30.000 КМ, нових 30.000 КМ је прошле године дозначено из кабинета предсједника Републике, 11.000 КМ је уложила општина, а око 20.000 КМ уложено у уређење игралишта углавном донаторских средства”, истакао је Јовичић.

Он је додао да је ово сјајан посао за насеље Скеле, у којем је много дјеце и овај вртић је био потреба свих који овдје живе.

Јовичић је додао да су у општини Брод у току различити пројекти вриједни 15 милиона КМ, који не би могли бити реализовати без помоћи Владе Републике Српске, који је главни финансијер тих пројеката.

Директор вртића “Бели Анђео” Маја Зачевић навела је да ће на простору од 200 метара квадратних бити смјештене двије јасличке групе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана