У Броду одржана манифестација "Дјечије машкаре"

Срна
Foto: Срна

БРОД- У Броду је одржана манифестација "Дјечије машкаре", коју је први пут организовала локална Туристичка организација.

У програму су учествовали рецитаторска и ритмичка секција Основне школе "Свети Сава", малишани из бродских вртића "Срећица" и "Пчелица" и чланови културно-умјетничких друштава "Лијешће" и "Душко Трифуновић".

У категорији најкреативније маске награђен је петогодишњи Лука Бардак, епитет за најљепшу маску понијела је двогодишња Магдалена Продановић, док је најсмјешнију маску носила седмогодишња Нађа Милошевић.

Директор Туристичке организације Брод Горан Вукојевић истакао је да ће ова манифестација бити уврштена у календар редовних годишњих догађаја у Броду.

"Овакви догађаји су традиција код свих европских народа, а ми само настојимо да га популаризујемо, приближимо првенствено дјеци, њиховим родитељима, али и свим суграђанима", рекао је новинарима Вукојевић.

Он је истакао да је манифестација усмјерена првенствено ка дјеци и захвалио свим учесницима програма, учитељима, васпитачима, родитељима и свима који су били дио ове манифестације која ће засигурно прерасти у традицију, на понос Брода.

Манифестација је одржана у Градском парку код Спортско-културног центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана