У бијељинској Основној школи “Свети Сава” и овог љета засукали рукаве: Чистачице одрадиле мушке послове

Љиљана Алексић
У бијељинској Основној школи “Свети Сава” и овог љета засукали рукаве: Чистачице одрадиле мушке послове

БИЈЕЉИНА - Иако је у току школски распуст, у бијељинској Основној школи “Свети Сава” и ово љето протиче радно јер је у току реновирање просторија, за шта је новац обезбиједио бивши ученик те школе Бранко Перковић, који данас живи у Америци.

Већ годинама у овој школи љетни одмор је коришћен за обнову и уређење, да би ђаци и наставници наредну школску годину дочекали у што бољим условима за рад. Тако је и овај пут, запослени су засукали рукаве, а у току је реновирање школских тоалета у централном објекту у Бијељини.

- Захваљујући нашем бившем ученику Брани Перковићу, који нам је послао новац, почели смо са обновом 14 школских тоалета, а за неколико дана почињемо санацију канцеларија психолога, педагога и књиговодства, за шта смо добили средства од Зорана Богдановића - каже директор школе “Свети Сава” Ђорђе Мирковић и додаје да је у току и постављање комплетне ЛЕД расвјете у школи, за шта је средства обезбиједила компанија “Спарк”.

Паралелно са пословима у централној школи, радна атмосфера влада и у подручној школи у Батковићу, гдје је у току уређење хола зграде и ходника. У овај посао укључиле су се чистачице школе, које су саме обавиле припремне радове за уређење зидова.

- Морам да истакнем да су у Батковићу наше чистачице самоиницијативно, како се жаргонски каже, “огулиле зидове”, како бисмо ових дана почели са постављањем рофикса и кречењем ходника. Тако да слободно можемо рећи да су жене несебично одрадиле мушке послове - каже Мирковић.

Бивши ученици ове школе увијек се радо одазивају за помоћ. Један од њих је Брано Перковић, који је до сада донирао близу 70.000 КМ за уређење школе. И сам директор Ђорђе Мирковић свако љето проводи у радном одјелу са мајсторима. Нису му страни физички послови и мајсторисање.

Све то је очигледно утицало и на свијест осталих запослених, па су се и они латили посла. Када директор покрене акцију, радо се одазивају донатори, али и запослени, и не мањка им позитивне енергије.

- Имам срећу да радим у једном заиста добром колективу, једном од бољих на овим просторима. Што се тиче градње, санирања и других послова, влада добра атмосфера, сви су спремни да раде и нико не каже “не могу и нећу” - каже Мирковић.

Започети послови требало би да буду завршени до краја јула, како би објекат био спреман за дочек ученика у новој школској години.

Идуће године, уколико буду обезбијеђена средства, планирана је замјена столарије на објекту школе у Батковићу.

Мање првачића

У школи “Свети Сава” 1.308 ученика је завршило наставу у овој школској години. Међутим, у клупе у новој школској години већ је извјесно да ће сјести мањи број ученика. У први разред уписано је 135 ђака, што је за једно одјељење мање него лани. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана