У бијељинској Бањи “Дворови” задовољни посјетом: Гостију не мањка ни у септембру

Љиљана Алексић
У бијељинској Бањи “Дворови” задовољни посјетом: Гостију не мањка ни у септембру

БИЈЕЉИНА - Базени Бање “Дворови” код Бијељине ни у септембру нису празни, јер су у овом периоду традиционални гости пензионери, а како би Семберци и остали посјетиоци имали могућност купања и током зиме, неопходно је завршити инвестицију коју је прекинула пандемија.

Како је истакао директор ЈУ Бања “Дворови” Милорад Зекић, захваљујући повољним временским условима сезона купања настављена је и у септембру.

- Током септембра наши гости су пензионери и они који знају да уживају у чарима пливања, јер сада нема гужви - каже Зекић.

Иако је почетак туристичке сезоне ове године каснио јер је бања била у “ковид” систему па су базени отворени половином јуна, руководство је задовољно љетном сезоном. Како Зекић каже, на дневном нивоу забиљежена је посјета око 2.700 купача, иако је тај број далеко од 5.000 посјетилаца прије пандемије.

- Вријеме нас је послужило, изузев десетак дана крајем августа, када су температуре биле ниске - каже Зекић.

Наглашава да су у току преговори са Владом Српске и градском управом да идуће године буду извршена одређена инвестициона улагања.

- Размишљамо да наше отворене базене опремимо топлотним тунелима и повежемо са хотелом “Свети Стефан” јер имамо извор топле воде, што нам олакшава реализацију идеје - каже Зекић.

Прије неколико година почела је изградња затвореног базена у склопу бање, међутим, пандемија вируса корона прекинула је радове.

- У значајној мјери смо реализовали ту инвестицију, завршено је око 95 одсто послова, преостало је да буде урађен дио ентеријера. Ми смо због пандемије и финансијски посустали имајући у виду да смо лани радили само пола године, а слично је почела и ова година - рекао је Зекић.

Првих пет мјесеци ове године ЈУ Бања “Дворови” била је у “ковид” систему и није пружала услуге.

- Били смо ускраћени за рад, а самим тим и да остваримо финансијска средства. Од града смо добили око 200.000 КМ, што је недовољно. Посредством Владе РС и Компензационог фонда добили смо 200.000 КМ којима смо санирали тај период када нисмо радили - каже Зекић.

Уговори

Геотермална вода из Бање “Дворови” надалеко је позната по љековитим својствима.

- Са Фондом здравственог осигурања РС потписали смо уговор на 310.000 КМ за лијечење и рехабилитацију пацијената. Такође, имамо уговор и са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите РС за лијечење РВИ. Већ су биле двије групе од по 20 инвалида на лијечењу, а планирано је њих стотинак укупно - каже Милорад Зекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана