У Бијељини прослављена крсна слава Борачке организације

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Борачка организација Бијељине прославила је данас крсну славу Света три јерарха, уз поруку да је Република Српска вјечна творевина коју треба чувати.

Предсједник Борачке организације Бијељине Миодраг Стевановић рекао је новинарима да су славу организовали у складу са српским обичајима, у присуству великог броја бораца, подсјетивши да их у Бијељини има 20.000.

Он је подсјетио да је српски народ, када су 1992. године почеле тензије, морао да се организује и формира Војску Републике Српске која ће заштити породице и комад земље на коме ће српски народ моћи слободно да живи.

"Послије 30 година имамо нашу Бијељину, Републику Српску. Надамо се да ће она бити вјечна творевина и наставићемо да је чувамо, волимо и све наше обичаје да преносимо на будуће генерације", поручио је Стевановић.

Члан Предсједништва градске Борачке организације Игњат Ђорђић указао је на изузетно тежак положај бораца, те додао да мјесечно заприме између 70 и 80 захтјева за помоћ, али да не могу помоћи свима јер располажу ограниченим средствима.

"Постоје борци који не могу да набаве лијек, огрев, јер немају никаква примања", навео је Ђорђић и истакао да би друштвена заједница требало да поведе много више рачуна о статусу демобилисаних бораца.

Кум славе био је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је поручио да је поднесена велика жртва за очување Републике Српске, због чега дугују велику захвалност свим ратним војним инвалидима и палим борцима.

Он је рекао да треба радити на побољшању статуса бораца, те да се повећањем буџетских оквира из године у године могу учинити позитивни искораци у том правцу.

Обиљежавању славе присуствовао је и предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана