У Бијељини промовисани аранжмани на црногорском приморју

Срна
У Бијељини промовисани аранжмани на црногорском приморју

БИЈЕЉИНА - Представници туристичких органзација Херцег Новог, Будве, Улциња и Бара представили су данас грађанима Бијељине своју понуду за овогодишње љетовање на црногорском приморју, гдје су, како кажу, добродошли сви пријатељи из земаља региона.

Савјетник директора Националне туристичке организације Црне Горе Амел Дедић рекао је да су овакви догађаји, жива ријеч и директан контакт са људима, од изузетног су значаја за промоцију туризма.

“На овакав начин можемо допринијети бољој посјећености и гостију из БиХ у Црну Гору, али и обрнуто”, истакао је он.

Дедић је подсјетио да су у Црној Гори укинуте ковид потврде, да су “отворена врата” за све туристе, за које су радили на унапређењу туристичких потенцијала и понуде.

“Наши привредници су припремили изузетно добре пакет-аранжмане за бројним повољностима, услуге су усклађене са квалитетом”, рекао је он.

Стјепан Лалић из будванске Туристичке организације рекао је да је Будва метропола туризма, гдје су сваке године најбројнији гости из Републике Српске, БиХ, Србије.

“Имамо пјешчане и камените плаже, ноћни провод, одличну храну, све што треба за један идеалан одмор и за породицу и за омладину”, рекао је новинарима Лалић.

Он је рекао да су у Црној Гори укинуте све мјере у вези за вирусом корона, да су цијене стабилне те да располажу разноликом понудом - од скромнијег смјештаја до луксузне понуде.

Портпарол бијељинске Туристичке организације Драган Тешић рекао је да је Бијељина данас домаћин туристичким организацијама из Црне Горе те да је ово уједно и прилика да се промовишу и потенцијали Бијељине.

“Бијељина и Семберија у овом моменту могу да понуде национални, вејрски туризам, који су најатрактивнији у посљедње вријеме. Поред тога, све је више етно-туризма, малих сеоских домаћинстава”, навео је он.

Тешић је рекао да ће крајем маја у Бијељини бити одржан сајам туризма, гдје се, поред гостију из Црне Горе, очекују и представници туристичких организација из Србије, БиХ, Хрватске.

У оквиру промоције, која је одржана на Градском тргу у Бијељини, малишани из вртиће “Ноди” су припремили костиме са морским мотивима – мишићима за пливање, ронилачке маске и дисаљке, лопатице, кофице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана