У Бањи Врућици рекордних 200.000 ноћења

Ж. К.
У Бањи Врућици рекордних 200.000 ноћења

Теслић - У Здравствено-туристичком центру "Бања Врућица" (ЗТЦ) у Теслићу у 2015. години је забиљежено рекордних 200.000 ноћења, чиме су постигнути најбољи резултати пословања у посљедњих 25 година.

Домаћи гости остварили су 65 одсто укупних ноћења, док су гости из иностранства остварили 35 одсто ноћења.

Највећи број страних гостију дошао је из Хрватске, Србије и Словеније, док се највећи пораст иностраних гостију односи на туристе из Њемачке.

Генерални директор ЗТЦ-а "Бања Врућица" Александар Радошевић каже да је пословни план за 2015. годину премашен, што показује рекордан број ноћења гостију који су препознали квалитет услуга.

- Уложили смо знатна средства у реновирање хотела "Херцеговина" и за изградњу подземног коридора од 115 метара између хотела "Кардиал" и "Посавина" и здравственог дијела. Тиме су створени услови за несметане здравствене рехабилитације и током зимског периода, јер гости не морају излазити на хладан ваздух када иду на терапије - каже Радошевић.

Ова инвестиција, заједно са изградњом трга испред хотела "Посавина" износила је око 650.000 КМ и финансирана је властитим средствима, а инсталиране су и хипербарична комора и слана соба.

Такође, повећана су и мјесечна примања радника, којима су исплаћене и традиционалне божићнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана