У акцији “Љетуј у Требињу” стигло више 4.000 пријава

Г.С.
У акцији “Љетуј у Требињу” стигло више 4.000 пријава

За десет дана, откако је покренута акција “Љетуј у Требињу”, више од 4.000 пријава стигло је на истоимени сајт за наградне ваучере, које додјељују требињски хотелијери.

Акцију су покренули Туристичка организација и Град Требиње, и већ је сигурно да ће, због великог интересовања потенцијалних туриста, бројка од тридесет поклон-ваучера бити премашена.

Интерес потенцијалних туриста за љетовање у Требињу премашио је сва очекивања покретача акције. Поједини хотелијери резервисали су по четири ваучера, да би и овога љета туристи боравили у граду на Требишњици.

Тања Булут, рецепционерка у хотелу Платани, каже за РТРС да је било отказивања, а отказују се и аранжмани за август и септембар.

- Очекујемо да ћемо привући туристе, јер да бисмо нешто очекивали, морамо нешто и да дамо - подсјетила је Булутова.

Вриједност поклон-ваучера је 150 КМ. То је, тврде хотелијери, само један вид приступа у промовисању туристичких вриједности. Пословну браншу треба формулисати на дуге стазе.

Васо Вујичић, власник хотела Рас, истиче да у било ком развоју треба да постоји концпет и вријеме да се реализује, а кад се направи, треба да остане сљедећој генерацији.

Интерес потенцијалних гостију утицао је на то да број од тридесет туристичких ваучера буде премашен.

Марко Радић, директор Туристичке организација Града Требиња, нада се да ће имати већу посјету породица, а не само  индивидуалних гостију, те да очекују додатну потрошњу.

Пријаве су стигле чак из 37 земаља, а предњаче Србија, БиХ, Хрватска и Црна Гора.

Радић је истакао да осим добити која се очекују од туриста, важна је и маркетиншка слика коју Требиње има као врхунска  туристичка дестинација, јер те агенције позивају људе да посјете град на Требишњици.

Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, нагласио је да је најбитније здравље људи и да је потребно поштовање свих прописаних мјера, како од стране људи који пружају услуге, тако и гостију.

Број поклоњених ваучера и пријава биће познат 26. јуна, када се акција “Љетуј у Требињу” завршава. Имена добитника биће позната 29. јуна, а поклон-ваучере моћи ће да искористе од 5. до 25. јула у неком од требињских хотела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана