Тужилаштво БиХ: Спајање одјељења с циљем ефикаснијег рада

Срна
Тужилаштво БиХ: Спајање одјељења с циљем ефикаснијег рада

САРАЈЕВО- Колегијум свих тужилаца Тужилаштва БиХ дао је сагласност за измјену и допуну Правилника о унутрашњој организацији Тужилаштва којом ће бити омогућено спајање Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију и Одјељења три.

Ове измјене у оквиру Посебног одјељења за организовани криминал предвиђају и формирање посебног Одсјека за борбу против кријумчарења људи и трговине људима, а с циљем ефикаснијег рада Тужилаштва БиХ и остваривања што бољих резултата у раду институције.

На колегијуму главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић и свих тужилаца разговарано је о плану рада и активностима ради остваривања што бољих резултата у овој години, упркос отежаним условима рада у пандемији вируса корона, саопштено је из ове правосудне институције.

Предложене су и анализиране активности, с циљем реализације што већег броја задатака и остваривања резултата у текућој години.

На састанку је разговарано и о мјерама и активностима које је потребно предузимати у наредном периоду, у раду Посебног одјељења за ратне злочине и Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

На колегијуму је разговарано и о активностима Координационог тима Тужилаштва БиХ за поступање у пандемији вируса корона који прати епидемиолошку ситуацију и препоруке надлежних тијела, ради заштите здравља, како запослених, тако и особа које долазе у контакт са тужилаштвом.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана