Тужилаштво БиХ: Подршка пројекту “Партнерство против криминала и тероризма”

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Главни тужилац Тужилаштва БиХ изразила је пуну подршку пројекту “Партнерство против криминала и тероризма” који је покренула Агенција ЕУ за обуку органа за провођење закона (ЦЕПОЛ) уз партнерство Канцеларије Европске полиције - ЕВРОПОЛ.

Тадићева сматра да ће овај пројекат бити користан, будући да Тужилаштво БиХ већ активно учествује у операцијама заједно са партнерским институцијама из земаља региона и ЕУ, у борби против прекограничног и међународног криминала.

Циљ пројекта јесте јачање капацитета надлежних институција у земљама Западног Балкана, у области борбе против организованог криминала и тероризма, укључујући и превенцију и борбу против насилног екстремизма, кроз јачање сарадње унутар институција региона, као и ЕУ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Представници ЦЕПОЛ-а и ЕВРОПОЛ-а представили су трогодишњи пројекат у којем ће међународни експерти заједно са званичницима институција у БиХ и региону, анализирати капацитете и потребе институција и агенција за спровођење закона у земљама Западног Балкана, те пружати подршку кроз едукације о модалитетима и рјешењима за ефикасно реализовање заједничке сарадње у борби против организованог криминала и тероризма.

На састанку путем видео-конференције, учествовали су Тадићев замјеник Озренка Нешковић и сарадници у Тужилаштву БиХ, те званичници институција и агенција за спровођење закона из БиХ и међународни експерти из ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана