Трострука радост у породици Гибаница из Дервенте послије три деценије

Милијана Латиновић
Трострука радост у породици Гибаница из Дервенте послије три деценије

Дервента - Први пут послије више од три деценије у Дервенти се зачуо плач тројки, а Матеа, Теа и Филип Гибаница постали су нови становници ове општине.

За родитеље Мирјану (37) и Рајка (41) Гибаница петак, 13. јануар, забиљежен је као најсрећнији дан у њиховим животима јер су тада на Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци рођене њихове двије кћерке и син.

- Не могу ријечима описати радост и понос јер сам постала мајка. Мислим да је то нешто најљепше на свијету, посебно када након толико година жеље и труда у наручју држим своје три бебе - казала је поносна мајка Мирјана и додала да се осјећа добро, иако је трудноћа била веома ризична, а готово цијели тај период провела је у болници. 

Узбуђење није крио ни отац Рајко, којем је од свега, како каже, најважније само да су дјеца здрава.

- Поносан сам, не знам шта друго да вам кажем. Након толико година у нашој кући чује се дјечији плач и вјерујте сада сам сигуран да је то најљепша музика - испричао је Рајко, нагласивши да су од првог ултразвука знали да ће добити тројке, а имена бебама изабрала је мајка.

Борба Мирјане и Рајка Гибаница, који су у браку десет година, да се остваре као родитељи била је дуга.

Три године су провели обилазећи здравствене установе, тражећи наду да једног дана постану родитељи. Њихова жеља се испунила, а захваљујући поступку вантјелесне оплодње на свијет је стигла трострука радост.

- Да није различите одјеће, на први поглед тешко бих разликовао дјевојчице. Ипак, кад боље погледам, Матеа, која се прва родила, има тамнију и густу косу, док је Теа мало свјетлије пути - рекао је Рајко. 

Додаје да за њих сада слиједи период прилагођавања, али и учења, а све што не буду умјели сами, каже, у помоћ ће прискочити бака.

Ову породицу јуче је посјетио и начелник општине Дервента Милорад Симић, уручивши им пригодне поклоне.

- Од 1985. године у нашој општини нису рођене тројке, то је заиста лијеп догађај - рекао је Симић и честитао поносним родитељима, а бебама пожелио срећно одрастање.

Породицу Гибаница посјетио је и власник предузећа "Санино", гдје је Мирјана запослена, Радован Пазуревић, поклонивши им 3.000 КМ.

- Богатији смо за три нова члана друштва. Овакве прилике нису честе и пожељели смо да их обрадујемо. На овај начин желимо да их подржимо и поручимо другима да никада не одустају и да никада није касно постати родитељ - казао је Пазуревић.

Наталитет

Милорад Симић је истакао да општина Дервента из године у годину подстиче рађање дјеце и подржава наталитет.

- Помажемо мајке које су родиле треће и свако наредно дијете. Осим тога, за мајке двојки издвајамо 2.000, а мајкама тројки дарујемо 3.000 КМ - рекао је Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана