Тројица Српчана кренула пјешице од Осовице до Острога

Дејан Јовичић
Тројица Српчана кренула пјешице од Осовице до Острога

СРБАЦ - Након што су прије пет година пјешачили 14 дана до манастира Острог у Црној Гори, Гојко Басурић и Младен Мачинковић из Српца одлучили су се поново на сличан подвиг, овај пут уз подршку њиховог пријатеља Горана Грабовца.

На ходочашће дуго 470 километара њих тројица кренули су данас из манастира Осовица, а на пут их је, поред чланова породице и пријатеља, испратио монах Иларион, који им је упутио благослов испред реплике иконе Пресвете Богородице Тројеручице.

- Помолили смо се да пут којим су кренули протекне добро и гледајући њихов примјер требало би да имамо још више снаге, вјере и љубави, као и жеље да мијењамо оно што као појединци можемо - поручио је Иларион.

Ово је Гојку трећи пут да иде пјешице на Острог, Младену други, а Горану први иако је прије двије године ишао са Гојком до манастира Хиландар.

- Имали смо велику жељу да још једном превалимо велику удаљеност, упркос несносним врућинама које нам отежавају пут, али које нас неће спријечити да стигнемо до циља и поклонимо се великом светитељу - рекао је Младен.

Након повратка са Острога Грабовац би са дугогодишњим планинаром Миленком Драгомировићем из Српца и још десетак планинара из Српске требало да пође почетком августа и на поход на највиши врх Турске, планину Арарат, на надморској висини од 5.137 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана