Троје Бијељинаца на престижном музичком такмичењу

Г.С.
Троје Бијељинаца на престижном музичком такмичењу

БИЈЕЉИНА - Емилија Лазић, Љубинка Марковић и Данило Симић представљаће Бијељину на Дјечијем музичком такмичењу "Ритам Европе" 19. септембра, објављено је на веб-страници бијељинске Градске управе.

Највеће европско дјечије музичко такмичење први пут се одржава у Републици Српској уз учешће представника 14 општина и градова који ће представљати једну државу и пјеваће на језику те земље.

Град Бијељина ће са пјесмом "Солди" приказати Италију.

Координатор такмичења Љубица Млађеновић рекла је да је вирус корона, нажалост, извијесно вријеме зауставила пробе које су дјеца имала једном седмично у Центру за културу.

"Отварањем граница поново су се стекли услови да пробе буду настављене по цијелој Републици Српској, са стручним тимом из Београда који чине кореографи, сценографи и професори пјевања", навела је Млађеновићева.

Такмичење ће бити одржано у бањалучком студију Радио-телевизије Републике Српске, а публика ће путем СМС порука моћи уживо да гласа.

За представнике Бијељине може се гласати до краја телевизијског преноса тако што се на број 091510720 пошаље порука са садржајем "ПЈЕСМА/размак/01", а број порука је неограничен.

Уколико се Бијељинцима посрећи да освоје прво мјесто на овом престижном такмичењу добиће наградно путовање у земљу на чијем језику су изводили нумеру, а Бијељина би, у том случају, била домаћин наредног "Ритма Европе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана