Тркачи и фудбалери прикупили 2.600 КМ за лијечење Билећанина Марка Вучковића

А. С.
Тркачи и фудбалери прикупили 2.600 КМ за лијечење Билећанина Марка Вучковића

БИЛЕЋА - Ентузијасти, спортисти и рекреативци из Гацка и Билеће успјешно су организовали “Трку за здравље” у дужини од 70 километара, чији циљ је био прикупљање новца за лијечење Билећанина Марка Вучковића, а према ријечима организатора, прикупљено је 1.600 КМ.

Истичу да уплате хуманих људи још пристижу и очекује се да та сума буде и већа.

У “Трци за здравље” учествовало је 17 спортиста и рекреативаца који су трчали од Папиног дола до Билећког језера. Сви учесници су “куповали” километре, а почетна цијена једног километра била је 10 КМ.

Једна од иницијатора и учесница Нада Јововић каже за “Глас Српске” да су тркачи ову дугу трасу истрчали за шест сати и 52 минута, што је додатно употпунило хуману мисију коју су поставили пред себе.

- Све је прошло у најбољем реду, услови су били одлични, а задовољни смо и одзивом. Сви смо испуњени и задовољни што смо на овакав начин допринијели прикупљању новца за Марка. Драго нам је што смо својим подухватом мотивисали све грађане да се укључе у акцију како бисмо што прије достигли износ од 140.000 КМ, колико је потребно за трансплантацију - рекла је Јововићева.

Осим трке одржане у суботу, јуче је организован и турнир у малом фудбалу, гдје је од уплата за учешће и донација добрих људи прикупљено додатних 1.000 КМ.

Учесник трке и турнира у малом фудбалу Милош Васиљевић рекао је да су импресије фантастичне и да сви осјећају велико задовољство јер су мотивисали хуманитарце широм земље, али и иностранства.

- Уплате пристижу чак и из Америке и то је најважније, јер задатак је био управо прикупљање помоћи. Велики је одзив и на фудбалском турниру, имали смо 16 пријављених екипа у сениорској и шест у омладинској категорији. Поред уплата за учешће, постављена је кутија за добровољне прилоге и очекујемо да на тај начин прикупимо више од 1.000 КМ - истакао је Васиљевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана