Тривић: Није алармантан број заражених ученика

срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је у протеклих мјесец присутан отприлике исти број ученика основних и средњих школа који су позитивни на вирус корона, али да тај број није алармантан да би се предузимале мјере.

Тривићева је навела да је тренутно у изолацији око девет одјељења из 276 основних и средњих школа у Републици Српској.

 "Ријеч је о одјељењима која у изолацију иду јер има троје или више заражених ученика. Претходних мјесец дана имамо отприлике исти број ученика обољелих од вируса корона, а који је условљен кретањем вируса у локалној заједници", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Он је истакла значај да школе у случају појаве вируса корона поступају по мјерама Института за јавно здравство.

 "Радује нас што немамо ширење вируса корона у школама у смислу ланчаног повезивања и надам се да ће тако и остати", рекла је Тривићева.

Она је истакла и да ученици у Српској вирус корона превазилазе уз блаже симптоме, те напоменула да ипак и даље треба бити опрезан и понашати се у складу са препорученим мјерама.

Говорећи о захтјевима Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске за повећање плата радницима у овим областима, Тривићева је рекла да је опредјељење Владе Српске да се иде са повећањем плата, али да сада не може говорити у којем обиму и како ће се то бити учињено.

"О свему томе ћемо разговарати са Синдикатом, што је планирано за сљедећу седмицу", рекла је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана