Тривић и Џермејн: Реализовати пројекте корисне за ученике

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и замјеник шефа мисије у Амбасади САД у БиХ Елен Џермејн сагласиле су се да је важно наставити успјешну сарадњу с циљем спровођења свих важних програма и пројеката корисних за ученике основних и средњих школа.

На састанку је истакнут значај сарадње и ради унапређења васпитно-образовног система у складу са потребама које намеће убрзан развој информационо-комуникационих технологија, а чија ће се важност, у области образовања и пословања, повећавати у будућности.

Тривићева и Џермејнова су у Бањалуци разговарале о унапређењу сарадње на програмима и пројектима у области образовања, саопштено је из ресорног министарства.

Током састанка је истакнут значај пројекта "Табла", који се од прошле године, уз финансијску подршку Америчке организације за међународни развој (USAID) и у сарадњи са организацијом "Спасимо дјецу" (Save the Children), спроводи у 50 средњих школа с циљем унапређења знања ученика и наставника у области информационо-комуникационих технологија.

У оквиру пројекта "Табла" обезбијеђено је 120 лаптопа и 700 таблета и обука за око 10.000 наставника за употребу едукативних "Офис 365" алата, а 50 средњих школа је опремљено са СТЕМ лабораторијама.

На састанку је представљен и међународни научни и образовни програм "Глоуб" (GLOBE), у чијем је фокусу проучавање и вршење мјерења у животној средини и размјена података са међународном научном заједницом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана