Три одборника у СO Козарска Дубица напустила СДС

В. К.
Три одборника у СO Козарска Дубица напустила СДС

Козарска Дубица - Три члана Општинског одбора СДС-а из Козарске Дубице напустили су странку и основали Клуб независних одборника у дубичком парламенту.

СДС су напустили Радмила Арежина, Драган Брдар и Јовица Новаковић истичући да не желе да буду више дио странке која се одродила од народа и да очекују подршку СНСД-а и ДНС-а.

Шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини општине Козарска Дубица Саша Ћирић каже да је ово класична издаја, али да то неће оставити посљедице у редовима ове политичке партије.

Из СНСД-а су поручили да ће Клуб независних одборника добити подршку, али да неће да се мијешају у унутрашње ствари СДС-а.

- То неће утицати на скупштинску већину јер се ништа не мијења. И новоформирани клуб и остатак одборника СДС-а остају у већини, а то што се десило се тиче само СДС-а - рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а Јовица Шуман.

Нову већину у дубичком парламенту од јуна ове године чине СНСД, ДНС, СДС и независни одборник. У владајућој коалицији до тада су били СДС, ПДП и ДНС, а њеном распаду је кумовао сукоб СДС-а и ПДП-а. Из обрачуна је као губитник изашао ПДП с обзиром на то да је изгуран у опозицију док је његово мјесто у власти заузео СНСД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана