Трећи дан пожарa у Дракуљици, ватрогасци сумњају да је намјерно изазван

Срна
Трећи дан пожарa у Дракуљици, ватрогасци сумњају да је намјерно изазван

БИЛЕЋА- Билећки ватрогасци трећи дан заредом гасе пожар у мјесту Дракуљица за који сумњају да га намјерно изазива непозната особа, што су пријавили полицији, рекао је Срни командир Ватрогасне јединице у Билећи Милан Шуловић.

"Пожар у Дракуљици је захватио ниско растиње и траву, шири се према Билећком језеру, тренутно не угрожава имовину мјештана и насеља", рекао је Шуловић.

Према његовим ријечима, трећи дан заредом између 7.00 и 7.30 часова добију обавјештење да је избио пожар у Дракуљици који је, највјероватније, неко намјерно подметнуо, о чему су обавијестили и полицију.

Он је додао да су ватрогасци више пута интервенисали на овом подручју,.

Из Полицијске управе Требиње данас су апеловали да становништво додатно буде додатно опрезно приликом паљења ватре на отвореном с обзиром на то да тренутне временске прилике погодују неконтролисаном ширењу пламена.

Полиција подсјећа да су новчане казне од 100 до 1.000 КМ за физичка лица која пале коров и други пољопривредни отпад без обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице, као и уколико не предузму све потребне мјере и радње с циљем спречавања ширења ватре.

Оне који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, Полицијска управа Требиње ће санкционисати у складу са важећим законским прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана