Требињски привредници нуде посао општинарима

Ратомир Мијановић
Требињски привредници нуде посао општинарима

Требиње - Приватни предузетници из Требиња понудили су 52 радна мјеста на којима ће моћи бити запослена 46 радника из градске администрације који су проглашени технолошким вишком.

Потврдио је то градоначелник Требиња Лука Петровић, који је, како би нашао рјешење за раднике који због систематизације треба да остану без посла, у понедјељак увече организовао састанак којем су се одазвала 92 приватника.

- Веома брзо ћемо урадити квалификациону структуру људи који могу да се запосле у овим предузећима и то изложити на огласној табли. Сви који буду проглашени технолошким вишком имаће предност приликом запошљавања, а уколико се не попуни понуђени број, понудићемо их другима који желе да раде - рекао је Петровић.

Он је додао да се за понуђена радна мјеста углавном тражи средња стручна спрема, али да има захтјева и за високообразовани кадар.

Како је раније саопштено из Градске управе, 46 радника у администрацији требало би да буду проглашена технолошким вишком, али ће град прије раскида уговора свима покушати да обезбиједи алтернативно радно мјесто. Ради се о кадровима које је током предизборне кампање запослио бивши градоначелник Славко Вучуревић иако новац за њихове плате није био планиран у буџету града за 2016.

Директор "Убла турса" Раде Вучковић је казао да је понудио пет радних мјеста, односно четири за квалификована возача, чија се плата креће између 1.000 и 2.500 КМ те једно за механичара, чија би примања била око 1.800 КМ.

- Спремни смо да примимо нове раднике одмах послије Нове године, а можда и прије - каже Вучковић.

Директор "Агрофина" Драган Анђелић рекао је да број потребних радника у овом предузећу још није дефинисан те да све зависи од пословног плана и развојних пројеката.

- Питање је ко ће од радника општине хтјети да ради у пољу. То већ мало теже можемо очекивати - казао је Анђелић.

Састанци

На састанку градске управе и приватних предузетника оцијењено је да је овакав вид сарадње неопходан те најавили редовне састанке и дружења на сваких минимално шест мјесеци.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана