Требињски гимназијалци најбољи физичари у регији

ГС
Требињски гимназијалци најбољи физичари у регији

ТРЕБИЊЕ - Ученици Гимназије “Јован Дучић” у Требињу су на регионалном такмичењу из физике освојили четири прва мјеста за сва четири разреда, а у математици прво мјесто за четврте разреде.

У категорији првих разреда из физике најбољи је био ученик Спасоје Кукурић, код других разреда је првопласирани био Огњен Вујовић, Ивана Радовановић је најбоља код трећих разреда, а код матураната је прво мјесто заузео Лука Сушић, док је првак из математике у конкуренцији четвртих разреда Алекса Турнић.

Професори четири млада физичара Максим Мичета и Ненад Грковић одраније су познати као наставни кадар из Требиња чији ђаци ни на једном такмичењу не остају без награда.

Професор Ненад Грковић, чији су ученици Ивана и Огњен, нагласио је да су ови резултати само потврдили квалитет и знање ученика Гимназије.

“Можда сам ипак мало изненађен резултатима с обзиром на пандемију због које се настава одвија у специфичним условима, па је помало специфична и ситуација у којој је требало припремати ученике, али када професор Мичета и ја видимо таленат ових младих људи није нам тешко ни да се додатно ангажујемо на њиховом знању”, казао је професор Грковић.

Његов ученик Радош Радовановић освојио је крајем прошле године прво мјесто на 8. Међународној конференцији о настави физике у Алексинцу, а награђен је за конструкцију електромагнетног топа, док је други његов ученик, Никола Радановић, такође остварио запажен резултат, као и бројни млади физичари из Гимназије “Јован Дучић” прије њих, што очигледно потврђује таленат младих Требињаца и Требињки, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана