Требињска болница у плусу први пут након 12 година

Милијана Латиновић
Требињска болница у плусу први пут након 12 година

ТРЕБИЊЕ - Упркос бројним изазовима које је лани наметнула пандемија вируса корона, болница у Требињу остварила је позитиван резултат у пословању, први пут након 12 година.

Истакао је то за „Глас Српске“ директор ове здравствене установе Недељко Ламбета, нагласивши да су оправдали лањски уговор са Фондом здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске који им је дозначио рекордних 12,8 милиона марака.

- Требињска болница је од 1990. године једино 2010. имала позитиван финансијски извјештај,  и ово је први пут од тада – рекао је Ламбета који је на челу ове болнице од краја 2020. године.

Истакао је да су до оваквог резултата дошли тимским радом, иако су трошкови били огромни, а успјели су да обезбиједе и савремену опрему.

- У прошлој години у болници је било 9.250 хоспитализованих пацијената, од тога 1.452 ковид пацијента. За двије протекле године било је укупно 2.300 ковид пацијената, више него што су заједно имале фочанска и невесињска болница – казао је Ламбета.

У марту и априлу протекле године скоро цијела болница била је у „ковид“ режиму, изузев хирургије, на коју су преселили сва одјељења.

- То је био највећи удар за здравствену установу. Упркос свим потешкоћама и изазовима обављено је 5.156 операција и 38.810 амбулантних прегледа - истакао је први човјек требињске болнице.

Ламбета је захвалио предсједници Српске и српском члану Предсједништва БиХ, Жељки Цвијановић и Милораду Додику, Влади, Министарству здравља и социјалне заштите РС те Фонду здравства на разумијевању и огромној помоћи приликом набавке опреме, као и гграду Требињу, локалној заједници која је прва у Српској наградила здравствене раднике који су радили у „ковид“ одјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана