Требињка Сара Џоџо nа крилима Викторија сикрета

Ратомир Мијановић
Требињка Сара Џоџо nа крилима Викторија сикрета

Требиње - Захваљујући љепоти, шарму, али и упорности млада Требињка Сара Џоџо у далекој Индији са успјехом гради каријеру фотомодела.

Иако има само 19 година, ова студенткиња права се може похвалити да је представљала бренд "Викторија сикрет", што не могу многе свјетске манекенке.

- Прије годину сам завршила школу моделинга у Београду. Радним данима ишла сам у средњу школу, а викендом путовала на часове моделинга. Након три мјесеца дипломирала сам са оцјеном девет и добила професионални бук са сликама - испричала је Џоџо и додала да је прошле године њена пријатељица послала Сарине слике сада већ матичној агенцији "Јаџ" у Словачкој. Потписала је уговор и закорачила у магични свијет моделинга. За Индију је препоручила агенција "Јаџ". Добила је визу и кренула на путовање које је потпуно промијенило њен живот.

Одмах је почела да ради и снимала је за популарни "Имагес Базаар" чији тираж се мјери милионима примјерака.

- Била сам главни лик, имала сам улогу младе. Урадила сам и успјешан модни едиторијал у традиционалној индијској одјећи "сари" за фотографа Рича Махешварија. То је велики корак за модела на индијском тржишту, као и пречица за сарадњу са великим именима и агенцијама - рекла је Џоџо.

То јој је помогло да оствари свој сан и сними фотографије за престижни свјетски бренд "Викторија сикрет".

- То је било велико изненађење за мене, јер треба прећи тежак пут да се дође до "Викторија сикрета". Када су ми јавили да сам прошла на кастинг нисам ни била свјесна шта се дешава. Отпутовала сам на Фешен шоу у Џајпур на југу Индије. Носити доњи веш бренда "Викторија сикрет" са огромним крилима је неописив осјећај. Зато задатак да будемо сексепилне и није био тежак. Добила сам похвале због самопоуздања - каже Сара.

Додаје да је Индијкама најважније да гардероба шарена и јарких боја, са пуно накита, а битно је и да буду покривене.

- У суштини Индијци су јако слични Ромима, користе се свим и свачим да би дошли до новца. Сиромашни су, али весели и воле музику и плес - испричала је Сара.

Додаје да је индијска храна јака и није много разноврсна. У потпуности је другачија од српске. У моделингу је тешко редовно узимати оброке, зато се труди да једем што више воћа и поврћа, а понекад себи приушти и слаткише. Уговор са Индијцима је веже још три мјесеца, а њена матична агенција ће одлучити које ће бити сљедеће модно тржиште.

"Одбачена"

Сара каже да је Индија опасна земља, поготово за жене. Нигдје не излазим сама, без пратње возача.

- Имам жељу да посјетим Таџ Махал и надам се да ће ми се то и остварити. За журке увијек нађем времена, ноћни провод у Индији је фантастичан. Излазим са колегиницама гдје су и познате личности. Посјетила сам и концерт канадске групе "Деад моусе", гдје сам упознала популарног индијског глумца Рохита Курана, познатијег као Ванш из серије "Одбачена" - каже Сара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана