Требиње: За ученике до петог разреда настава на даљину

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Штаб за ванредне ситуације града Требиња донио је одлуку да се до краја седмице реализује онлајн настава у требињским школама за ученике до петог разреда, речено је данас новинарима након сједнице Штаба.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да су руководства Дома здравља и Болнице задужена да сутра до 12.00 часова предложе на који начин би се формирала дневна болница за преглед пацијената, како би се олакшао приступ грађанима и да се не би стварале гужве у овим здравственим установама.

Директор требињске болнице Недељко Ламбета навео је да су у овој установи на лијечењу 103 пацијента обољела од вируса корона, од којих је 75 са тешком клиничком сликом, а шест на респиратору.

Он је рекао новинарима да се данас завршава припремање Одјељења хирургије за ковид режим, те да ће тиме у требињској болници више од 80 кревета бити спремно за кисеоничке дозе.

Ламбета је додао да се епидемиолошка ситуација прати, те да је велики прилив пацијената из осталих општина источне Херцеговине, од чега највише из Билеће, 31 пацијент.

Он је додао да је са Градским штабом за ванредне ситуације договорено да се у Требињу направе дневне амбуланте гдје би се прегледали пацијенти са лакшим клиничким сликама, док се они са тежим клиничким сликама примају на хоспитализацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана