Требиње: Ватра пријети кућама, четири ватрогасца повријеђена

Срна
Требиње: Ватра пријети кућама, четири ватрогасца повријеђена

Требиње - Пожар на подручју Требиња приближио се кућама у селима Трибијови и Аљетићи и репетитору на Леотару, а због гушења димом четворици ватрогасаца указана је медицинска помоћ у Хитној служби.

Пожарна линија дуга тридесетак километара шири се великом брзином и у више праваца, а од јутрос из ваздуха дејствује и хеликоптер Оружаних снага БиХ, док су на терену даноноћно ватрогасци, којима у гашењу ватре помажу и припадници Центра за газдовање кршом и Цивилне заштите.

Командир Ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић потврдио је Срни да је ватра у селима Трибијови и Аљетићи дошла на 200 метара до кућа, док се један крак приближава испод репетитора.

Репетитор је од јуче неколико пута био угрожен, али је захваљујући ватрогасцима и онима који су им помагали у гашењу успјешно одбрањен од ватрене стихије.

Вуковић каже да су у току дана успјели да пожар одбију од магистралног пута гдје се налази и један хотел у рејону Подгљивља.

Из Ватрогасне јединице од јуче ујутро сви су непрестано на терену и улажу велике напоре да на наприступачном терену, са напртњачама гасе ватру, на мјестима гдје механизација не може да дође.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана