Требиње: Ускоро ревитализација старог града

Срна
Требиње: Ускоро ревитализација старог града

Требиње - У Градској управи Требиња данас је одржан иницијални састанак у оквиру којег је формирана радна група која ће бити ангажована на изради идејног пројекта ревитализације Старог града, како би се овај туристички потенцијал оживио.

Радну групу чине представници Градске управе Требиње, Завода за заштиту споменика Републике Српске, Музеја Херцеговине, Меџлиса Исламске заједнице Требиње, ЈП "Водовод", "Електрохерцеговине", "М:тела", као и представника мјесне заједнице Центар и становника Старог града.


Координатор и стручна подршка радној групи је архитекта Нинослав Илић.
Задатак групе је да се, прије свега, уради пресјек тренутног стања у коме се налазе објекти и инфраструктура у Старом граду, па да се на основу тога, уз претходно извршена археолошка истраживања, уради идејни пројекат.

На основу идејног пројекта би се, уз сагласност и учешће Завода за заштиту споменика Републике Српске, израдио главни пројекат ревитализације Старог града Требиња, којим би се даље аплицирало за средства према међународним фондовима.

Циљ ове иницијативе је да се проблематика Старог града сагледа и ријеши као цјелина, односно да се овај дио града, као важан туристички потенцијал, адекватно ревитализује и оживи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана