Требиње унапређује сарадњу са Краљевом и Ужицем

Срна
Требиње унапређује сарадњу са Краљевом и Ужицем

ТРЕБИЊЕ - Град Требиње унапређује сарадњу са локалним заједницама у Србији, међу којима су Краљево и Ужице, а у наредном периоду уложиће се додатни напори на привлачење потенцијалних инвеститора из ових градова у најјужнији град Српске, изјавио је Срни замјеник требињског градоначелник Дражен Бошковић.

-Краљево је у претходних неколико година један од главних центара за стране инвеститоре у Србији, па ће сходно томе Требиње уложити додатне напоре да се неки од тих инвеститора доведу у наш град - каже Бошковић.

Он је као један од примјера навео фабрику „Леони“ која послује у Краљеву и запошљава више хиљада људи, те напоменуо да су потенцијали за улагање у Требиње бројни.

Бошковић је додао да су Требиње и Краљево однедавно успоставили чвршћу сарадњу која се огледа у размјени искустава из области привреде, спорта, културе, туризма.

Он је напоменуо да је данас присуствовао свечаној академији поводом Дана Краљева, те да је то била прилика да се размијене искуства из различитих области ова два града, да се њихови инвеститори позову да уложе у Требиње.
Бошковић је додао да је присуствовао и свечаној сједници Скупштине града Ужица, те да очекује унапређење сарадње и са овим градом у Србији.

-Овакви догађаји су добра прилика и да се становници Краљева и Ужица позову да у што већем броју долазе у туристичке посјете Требињу - рекао је Бошковић.

Он истиче да су и представници Краљева присуствовали крсној слави Требиња, те да град на Требишњици настоји да његује, одржава и учвршћује добру сарадњу и пријатељске односе са градовима из окружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана