Требиње: Сви успјешни студенти моћи ће да се пријаве за наградну екскурзију

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Сви успјешни студенти који студирају у Требињу, без обзира на мјесто из којег долазе, моћи ће да се пријаве на јавни позив Градске управе за ексурзију којом их град награђује, најавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Ћурић је данас организовао пријем за студенте јавних факултета који студирају у Требињу поводом Међународног дана студената, те подсјетио на више пројеката којима Град подржава студенте.

Он је рекао новинарима да Градска управа додјељује стипендије студентима који студирају у овом граду, у мјесечном износу од 150 КМ.

Ћурић је подсјетио да Градска управа студентима пружа бесплатно кориштење затвореног базена и простора од јавног интереса.

"Радимо нешто и по питању иницијативе за обезбјеђивање простора за дружење студената и надам се да ћемо у наредном периоду добити кутак за студенте јер сматрам да заслужују пажњу", рекао је Ћурић.

Студент Пољопривредног факултета у Требињу Бошко Радовић изразио је задовољство што је у свом граду могао да упише студије које је желио, истичући да планира да остане у Требињу.

Студенткиња мастер студија на Академији ликовних умјетности у Требињу Тијана Јоксимовић из Вишеграда рекла је новинарима да је четири године студија провела у Студентском дому, да је задовољна условима и студентским смјештајем у Требињу, као и самим градом.

Међународни дан студената обиљежава се 17. новембра у знак сјећања на овај датум 1939. године када су нацисти убили неколико чешких студената, а више од 1.200 послали у концентрационе логоре због протеста против окупације Чешке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана