Требиње: Стигао респиратор у болницу

Срна
Требиње: Стигао респиратор у болницу

ТРЕБИЊЕ - Епидемиолошка ситуација на подручју Требиња је стабилна па је градски Штаб за ванредне ситуације донио одлуку о повлачењу мјере у вези са градском пијацом, а директор требињске Болнице Љубица Миљановић саопштила је да је стигао респиратор како је то раније најавио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Миљановићева је захвалила српском члану Предсједништва БиХ за донацију која је од велике важности за требињску Болницу.

 "У Болници тренутни имамо осам пацијената на лијечењу, троје је са тежом клиничком сликом, а осталих пет са средње тешком, за сада немамо пацијента који је на респиратору", рекла је Миљановићева.

Градоначелник Требиља и командант Штаба за ванредне ситуације Мирко Ћурић рекао је да се све мјере продужавају до 27. априла осим мјере која се односи на рад требињске градске пијаце.

 "Дозвољава се да пијаца ради и то искључиво за произвођаче из Требиња који имају расад. Дозвољава им се рад од сутра, а закуп тезги се неће плаћати", рекао је Ћурић.

Ћурић је нагласио да се мјере морају поштовати, а ако не буду поштоване одлука о пијаци ће се вратити на снагу.

"То ће сутра бити експериментално па ћемо размишљати да се комплет пијаца онаква каква је била врати на старо, што нам је и циљ. И даље нам је приоритет здравље", рекао је Ћурић.

Епидемиолог Јелена Дурић рекла је да је епидемиолошка ситуација на подручју Требиња стабилна и да је у овом граду вирус корона потврђен код 20 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана