Требиње: Први пут усвојен програм рада градоначелника и градске управе

Srna
Требиње: Први пут усвојен програм рада градоначелника и градске управе

ТРЕБИЊЕ - На данашњем засједању Скупштине града Требиња први пут је усвојен План и програм рада градоначелника и Градске управе за 2020. годину, чији је циљ унаприједити рад градске управе.

Замјеник градоначелника Требиња Слађана Скочајић рекла је да је суштина овог документа то што нуди планове и праћење Стратегије развоја града Требиње од 2018. до 2027. године, а нуди и информацију о редовним пословима градоначелника и свих одјељења и служби у граду.

Скочајићева је истакла да је овај документ оквирни и неограничавајући, те да ће допринијети томе да за наредни период буду понуђена боља рјешења.

- Имамо и посебно издвојене табеле са капиталним улагањима јер су то осјетљива питања, али овај тим стоји иза обећања датих грађанима - поручила је Скочајићева.

Она је нагласила да се овај документ усваја по препоруци Владе Републике Српске и одбацује тврдње требињске опозиције да је документ усвојен искључиво због изборне године.

Одборник СДС-а у Скупштини града Требиња Видомир Бегенишић сматра да је овај документ пун предизборних обећања.

- Ово је по нама из СДС-а списак лијепих жеља гдје су поменуте неке нелогичности, а то је да ће у овој години пажња бити усмјерена на едукацију кадрова. Поставља се питање зашто је то дошло тек у четвртој години мандата? - упитао је Бегенишић.

На данашњој сједници усвојен је и Програм плана рада градске Скупштине за 2020. годину.

Требињска Скупштина је данас за вршиоца дужности начелника градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности именовала Ведрана Вучинића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана