Требиње привлачи све већи број туриста

Срна
Требиње привлачи све већи број туриста

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је за прва четири мјесеца регистрован за 25 одсто већи број смјештаја него у истом периоду прошле године која је била рекордна, изјавила је данас директор градске Туристичке организације Мирјана Путица.

Путица је рекла да очекује да ће ова година бити боља од прошлогодишње.

- Очекујемо да ће ова година бити боља с обзиром на то да нас очекују јули и август, као најпосјећенији мјесеци, а већ у прва четири мјесеца смо надмашили резултате из истог периода прошле године - навела је Путица.

Она је истакла да Требиње посјећују највише туристи из региона - Србије, Црне Горе, БиХ, али и из Западне Европе, па чак и из прекоокеанских земаља.

- Вјерујемо да је Требиње постало атрактивно туристима током читаве године, а не само током љетње туристичке сезоне - рекла је Путица.

Она је напоменула да се у Туристичкој организацији труде сваке године да обогаћују понуду и да су се сада фокусирали и на авантуризам, наводећи да у Требињу сада постоји, као новост, и понуда квадова, изнајмљивање електричних бицикала.

Путица је додала да туристи могу посјетити више локација у једном дану, а уређена је и стаза од Требиња до Јазине, дужини 15 километара.

- Обогаћујемо понуду да да би туристима било занимљивије и да Требиње постане мјесто за све генерације - поручила је Путица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана