Требиње: Приватници понудили 52 радна мјеста

Срна
Требиње: Приватници понудили 52 радна мјеста

Требиње - Градоначелник Требиња Лука Петровић вечерас је од приватних предузетника из овог града добио понуду од 52 радна мјеста на која ће моћи да се запосли 46 радника из градске администрације који су, по систематизацији радних мјеста, проглашени технолошким вишком.

Петровић је од преузимања мандата тражио рјешење за ове раднике како не би остали на улици, па је сазвао састанак коме су се одазвала 92 приватника и директори државних предузећа, понудивши радна мјеста која су потребна њиховим фирмама.
Петровић је новинарима након састанка рекао да је задовољан одзивом приватних предузетника који су показали слух и вољу да запосле раднике из градске администрације, напомињући да су претежно тражени радници са средњом стручном спремом, али да има потребе и за високообразовним кадром.
Квалификациона структура вишка радника биће изложена на огласној табли, а људима којима буду поништена радна мјеста биће достављени спискови приватника који су понудили радна мјеста, ради брже и лакше комуникације.


С обзиром на то да је понуђено више радних мјеста, посао ће моћи добити и друга незапослена лица из града.

Петровић је подсјетио да буџетска средства за плате нису онолика колика би требало да буду да би се исплаћивале плате за затечена 344 радника, због чега се и појавио технолошки вишак запослених.

На састанку градске управе и приватних предузетника оцијењено је да су овакви састанци врло ефектни и неопходни, како би поставили заједничке циљеве, сагледали проблеме и покушали да их ријеше, те најавили редовне састанке и дружења на сваких минимално шест мјесеци.

Домаћин сљедећег окупљања је Гордан Мишељић, директор Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/, колектива који запошљава највећи број људи.

Један од приватника који је понудио радна мјеста је и директор фирме за превоз путника "Убла-турс" из Требиња Раде Вучковић који је у својој фирми нашао мјеста за четири ВКВ возача и једног механичара.

"Уколико неко од овог кадра жели да ради може одмах почети послије Нове године", поручио је Вучковић, напомињући да је плата возача од 1.000 до 2.500 КМ, а механичара 1.800 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана