Требиње: Приређен Базар добре воље

Срна
Требиње: Приређен Базар добре воље

Требиње - У Требињу је приређен "Базар добре воље" на коме су представљени гастро производи православне и муслиманске традиције.

На базару "Добре воље", организованом на Тргу Травуније испред Осман-пашине џамије, посјетиоци су имали прилику да дегустирају традиционална јела, углавном посластице православне и муслиманске кухиње са подручја Херцеговине, које су припремиле жене ангажовање у требињском Одбору за међурелигијску сарадњу.


"Циљ нам је био да покажемо да мале ствари, које чине живот, без проблема можемо да радимо заједно", рекао је јереј Дражен Тупањанин.

Главни имам у Требињу Илхам Пуце истиче да је Исламска заједница увијек отворена за све врсте међурелигијске сарадње, промоцију отворености и толерантности.

"Представљањем јела из наших кухиња промовишемо наше културе и традиције и показујемо на једном мјесту колико је велико богатство у нашим различитостима", каже Пуце.

Посјетиоци базара имали су прилику да пробају и кафу из двјестолитарске златне џезве произвођача кафе из Високог.

Организатор манифестације је Одбор за међурелигијску сарадњу Требиње, уз подршку Међурелигијског вијећа БиХ и Католичког сервиса за помоћ /ЦРС/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана