Требиње: Подршка генералу Младићу

Срна
Требиње: Подршка генералу Младићу

Требиње - Испред Споменика браниоцима Требиња вечерас се спонтано окупила група грађана изражавајући незадовољство и огорченост хашком пресудом генералу Ратку Младићу и поручујући да су требињски борци били и биће уз свог генерала.

Окупљена, углавном, омладина скандирала је име генерала Младића и пјевала „Ђенерале, некж је твојој мајци хвала, што јунака родила је да се српству врати слава“.


Малобројни грађани који су изашли на улицу да укажу на неправду према генералу Младићу нису крили емоције, поручујући да ће он увијек за њих бити херој.

Небојша Милишић, борац требињске бригаде, рекао је новинарима да је пресуда очекивана од суда који је ослободио Насера Орића, Рамуша Харадинаја и њима сличне.

„Нажалост, вечерас нас је овдје мало. Борачка организација није ништа предузела. Срећан сам што се омладина окупила, јер су они будућност Републике Српске. Стоје овдје уздигнутих глава, јер немају чега да се стиде. Ми смо се часно борили за Републику Српску“, поручио је Милишић.

У име ветерана Градског одбора Требиње присутнима се обратио Жарко Кучинар који је истакао да је данашњи дан показао да омладина и млади нараштај живе за Републику Српску, патриотизам и праве вриједности.

Иницијатор окупљања су навијачи „Црвене звезде“ којима су се придружили чланови Удружења дјеце погинулих бораца Републике Српске „Насљеђе“, мањи број бивших бораца и грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана