Требиње: Почели бесплатни тренинзи пливања

Srna
Требиње: Почели бесплатни тренинзи пливања

ТРЕБИЊЕ - Бесплатни тренинзи пливања за дјецу основних школа почели су данас на олимпијском базену "Бање" у Требињу, а ову активност трећу годину заредом организује Спортско друштво "Леотар" као припремну фазу Школе спорта. Активности се реализују уз подршку града Требиња и у сарадњи са Јавно установом /ЈУ/ "Базени Требиње" и Пливачким клубом "Леотар".

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић навео је да Школа спорта у Требињу функционише четврту годину заредом, а трећу годину када је ријеч о пливању.

Он је рекао да је данас тридесеторо дјеце почело са Школом спорта и позвао све који се још нису пријавили да то учине и нагласио да је све бесплатно.

"Ангажовали смо професоре физичког васпитања, физиотерапеуте, у сарадњи са Спортским друштвом Леотар, ЈУ Базени, свим другим клубовима и установама, све области спорта су им на располагању ко чиме жели да се бави, за безбједност дјеце одговарају и тренери и љекари", рекао је Ћурић и додао да је важно да се све епидемиолошке мјере поштују.

Тренер Стефан Бован рекао је да је ово четврта сезона да ради са дјецом, те да велики број дјеце остаје да тренира и касније.

Бован је додао да за мјесец дана тренинга 15 до 20 дјеце од њих 30 научи да плива.

Бобан Брњош из Школе спорта Требиње рекао је новинарима да је за три године кроз Школу спорта прошло 350 дјеце, а више од 50 одсто њих наставило је да се бави пливањем и другим спортовима.

"Идемо и даље ка заједничком циљу, да имамо што мање физички неактивне дјеце, а што више њих која се баве спортом", истакао је Брњош.

Након ове припремне фазе, која ће се одвијати у наредне двије недјеље на олимпијском базену, Школа спорта званично почиње са радом 1. септембра, а тренинзи ће, као и до сада, бити организовани у спортској дворани "Милош Мрдић" у Требињу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана