Требиње: Почела трећа фаза поплочавања Старог града

Срна
Требиње: Почела трећа фаза поплочавања Старог града

ТРЕБИЊЕ - У Требињу су почели припремни радови за трећу фазу поплочавања улица Старог града којом ће бити обухваћен дио од Музеја Херцеговине, поред Цареве џамије до пицерије “Грк”, саопштено је из Градске управе Требиње.

у саопштењу се додаје да је локацију радова, које изводи предузеће “Поробић” из Требиња, данас посјетио и градоначелник Мирко Ћурић, који је истакао да ће, када радови буду завршени, овај дио Старог града добити сасвим нови изглед.

Он је додао да ће бити поплочано око 2.000 метара квадратних простора, али да постављању камених плоча претходе бројни други радови.

“У току су припремни радови за уклањање постојећег асфалта и бетонске подлоге, а затим слиједи изградња нове канализационе и водоводне мреже, те спуштање свих каблова у земљу”, навео је Ћурић.

Градоначелник је рекао да ће, као и у претходне двије фазе, и на овом дијелу бити постављена бетонска подлога прије постављања камених плоча.

“Иако то значајно поскупљује радове, то је много квалитетнији и сигурнији начин рада за године пред нама”, навео је Ћурић.

Сви ови радови требали би да буду изведени у року од 180 дана, а њихова вриједност је око 610.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана