Требиње: Награђена најбоља друштва и пјевачке групе

Срна
Требиње: Награђена најбоља друштва и пјевачке групе

Требиње - Ансамбл Балетске школе "Лујо Давичо" из Београда освојио је златну статуу на Трећој међународној смотри фолклора у Требињу.

У конкуренцији извођачких ансамбала, "Сребрни Дучић" припао је домаћину, требињском Ансамблу националних игара "Јован Дучић", а бронзану статуу освојило је Културно-умјетничког друштва "Топлица" из Прокупље.


У конкуренцији пјевачких група прво мјесто заузела је група "Звуци с камена" из Новог Сада, сребрну статуу освојила је Мушка пјевачка група Балетске школе "Лујо Давичо", а бронза је припала пјевачкој групи "Љубиње".

Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Абрашевић" Краљево освојио је златну статуу у конкуренцији ветерана, а сребрну статуу добили су ветерани КУД-а "Диоген" из Сурчина.

На смотри фолклора, која је трајала двије вечери, учествовало је више друштава из Републике Српске, Србије и Македоније.

Затварајући манифестацију, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Требиња Зоран Милошевић истакао је да је ово дружење било назабораван догађај за град, који је уљепшан богатством народних ношњи и разноликошћу игара.

Трећу међународну смотру фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста "Вече фолклора поред Требишњице" организовао је Ансамбл националних игара "Јован Дучић" из Требиња, а покровитељ манифестације је град Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана