Требиње: Мање кривичних дјела

Srna
Требиње: Мање кривичних дјела

ТРЕБИЊЕ - На подручју Полицијске управе Требиње у фебруару ове, у односу на исти мјесец прошле године, смањен је број прекршаја по јавном реду и миру, није било саобраћајних незгода са погинулима, а смањен је и број кривичних дјела, те се стање безбједности на подручју које оперативно покрива ова управа оцјењује као задовољавајуће, рекао је начелник Синиша Лакета.

 

"Нисмо имали кривичних дјела разбојништва, ни тежих кривичних дјела имовинског облика која би узнемирила јавност", навео је Лакета на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада ове управе у фебруару.

Начелник Сектора криминалистичке полиције при овој управи Бојан Дабић рекао је да је Полицијска управа Требиње у фебруару евидентирала 18 кривичних дјела, што је мање за 18 одсто у односу на исти период прошле године.

"Од укупног броја кривичних дјела, на општи криминалитет се односи 14, а на привредни криминалитет четири кривична дјела. Расвијетљено је пет кривичних дјела и то из текућег периода", рекао је Дабић.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Требиње Петар Козјак рекао је да је у фебруару евидентирано 17 нарушавања јавног реда и мира, приликом којих је почињен 21 прекршај - за 10 прекршаја мање у односу на исти мјесец лани.

Козјак је рекао да су у протеклом периоду евидентиране 32 саобраћајне незгоде.

"Од укупног борја саобраћајних незгода, четири су за посљедицу имале теже повријеђена лица, а четири лица са лакшим тјелесним повредама. У 24 незгоде причињена је мања материјална штета", навео је Козјак и додао да нису евидентиране саобраћајне незгоде са погинулим лицима.

Он је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 1.213 прекршаја из области безбједности саобраћаја, док је из саобраћаја искључено 65 возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана